Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Κορίνθου


Δευτέρα 19/11/2012

Χθες Κυριακή 18/11 το πρωί μεγάλο μέρος των μεταναστών που κρατούνται στο στρατόπεδο της Κορίνθου ξεκίνησαν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησης και σίτισης, για το ότι δε δίνονται φάρμακα σε κάποιους που τα χρειάζονται, για το ότι βρίσκονται πλέον εδώ και μήνες εγκλωβισμένοι σε μια φυλακή χωρίς να έχουν κάνει τίποτα και χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα ελευθερωθούν. Η απάντηση της αστυνομίας στα δίκαια αιτήματα των μεταναστών ήταν η βίαιη καταστολή από δεκάδες ΜΑΤ με χρήση δακρυγόνων.

Το μεσημέρι ζητήσαμε να ενημερωθούμε επίσημα από την αστυνομία. Αφού περιμέναμε επί μία ώρα, τελικά ο διευθυντής μάς ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να μας δώσει καμία πληροφορία, ενώ μάθαμε και ότι τα επισκεπτήρια από δικηγόρους είχαν ανασταλλεί "μέχρι να διευθετηθεί το θέμα". Αργότερα, γύρω στις 4:30 μμ, ήμασταν μάρτυρες επιχείρησης της αστυνομίας στους κατειλημμένους θαλάμους, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να βγει ασθενοφόρο από το στρατόπεδο. Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου έχει υποβάλει εδώ και ένα μήνα περίπου αίτημα στην αστυνομία για τη δημιουργία επιτροπής που θα μπορεί να επισκέπτεται το κέντρο κράτησης και να ελέγχει τις συνθήκες διαβίωσης, το οποίο όμως ακόμα δεν έχει απαντηθεί.

Ρωτάμε:
Γιατί δεν επέτρεπαν σε δικηγόρους να μπουν όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση; Αν η αστυνομία λειτουργεί στα πλαίσια των νόμων, τι φοβάται;

Γιατί δεν έχει απαντηθεί ακόμα το αίτημά μας για τη δημιούργια επιτροπής αλληλεγγύης, που θα περιλαμβάνει γιατρό και δικηγόρο;

Απαιτούμε:

Να κλείσει ΤΩΡΑ το Γκουαντάναμο της Κορίνθου και να δοθεί ο χώρος του στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία.

Όχι στην απάνθρωπη επ'αόριστον φυλάκιση μεταναστών υπό συνθήκες που τους φτάνουν σε τέτοιο επίπεδο απελπισίας που καταλήγουν να κάνουν απεργία πείνας.

Όχι στους ρατσιστικούς διαχωρισμούς που θρέφουν το φασισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου