Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

για τις 27 Ιανουαρίου μέρα μνήμης των θυμάτων του ολοκαυτώματος


Η 27η του Γενάρη είναι η παγκόσμια μέρα μνήμης των θυμάτων του ολοκαυτώματος. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία εξοντώθηκαν από τους ναζί, 6.000.000 Εβραίοι, 2.000.000  τσιγγάνοι, 15,000 ομοφυλόφιλοι και εκατομμύρια άλλοι, σε ειδικά στρατόπεδα συγκέντρωσης που εξαπλώθηκαν σε αρκετά σημεία της ναζιστικής επικράτειας. Σαν σήμερα στις 27 του Γενάρη του 1945, ο Σοβιετικός στρατός εισέβαλε και γλύτωσε κυριολεκτικά από την κόλαση τους τελευταίους κρατούμενους στο μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης, το Auschwitz-Birkenau στην Πολωνία.
Αν και αυτή η μέρα έχει μια τεράστια σημασία για την ανθρωπότητα, αν και πρέπει να την θυμόμαστε όχι μόνο με θλίψη για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, αλλά και με οργή, με μια υπόσχεση να μην αφήσουμε ποτέ ξανά να επαναληφθεί, με θλίψη διαπιστώνουμε από την σημερινή πραγματικότητα, ότι ελάχιστοι θυμούνται αυτήν την μέρα και τιμούν τα θύματα της κόλασης  του ολοκαυτώματος.
Σήμερα στις 27 του Γενάρη δεν έχουμε ούτε μεγαλειώδεις διαδηλώσεις, ούτε συζητήσεις/συνελεύσεις για το ολοκαύτωμα από τους διάφορους αριστερούς, αναρχικούς "επαναστάτες" στην Ελλάδα. Στα διάφορα αριστερο-σαιτ, δεν έχουμε ούτε μια σύντομη  ανακοίνωση τους για τα "μάτια του κόσμου". Το ίδιο ισχύει και για τα γνωστά ΜΜΕ του καθεστώτος. Το ολοκαύτωμα δεν απασχολεί, δεν αγγίζει τα μεγάλα ακροατήρια και ακόλουθους που ονειρεύονται οι διάφοροι αριστερο-αναρχικοί ακόμα και τα "αντιφασιστικά μέτωπα" που "αγωνιούν" να προσηλυτίσουν τον "ελληνικό όχλο".
68 χρόνια μετά, είναι ολοφάνερο ότι το ολοκαύτωμα όχι μόνο δεν έχει απαντηθεί, αναλυθεί έστω και λίγο από όλους τους παραπάνω αλλά συνειδητά υποβιβάζεται σε ένα γεγονός μέσα στα άλλα στην ιστορία. Το ίδιο φυσικά κάνουν και οι φασίστες που βγάζουν κραυγές αγωνίας και παραχάραξης της ιστορίας. Το Ολοκαύτωμα είναι επικίνδυνο για τους φασίστες ως η ακραία και πιο σαφής εκδήλωση όχι μόνο της βαρβαρότητας, αλλά και της μηδαμινότητας του φασισμού. Το να κάνουν τους άλλους να συνηθίσουν τη βαρβαρότητα συνδέεται έτσι στις ιστορικές πλαστογραφίες τους με την προσπάθεια να αποκρύψουν την αλήθεια για τον εαυτό τους.
Το ολοκαύτωμα είναι μια υπόθεση που δεν έχει κλείσει(πως θα μπορούσε άλλωστε), αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο της επανάληψης του. Στις μέρες μας που οι οργανωμένες συμμορίες του ελληνικού φασισμού, βγαίνουν ξανά στην επιφάνεια για να εκφράσουν πιο οργανωμένα για μια ακόμα φορά, "την επίσημη ιδεολογία"  του ελληνικού κράτους, ο μαχητικός αντιφασισμός στην θεωρία, την πρακτική και την ιστορική μνήμη παραμένει ζητούμενο.
Εδώ μέσα  στην επικράτεια του ελληνικού βούρκου, θα θέλαμε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα μνήμης για όλα αυτά τα θύματα κατά την διάρκεια της ναζιστικής περιόδου (τόσο βέβαια, όσο για όλα τα θύματα του ολοκαυτώματος). Τους έλληνες Εβραίους από ολόκληρη την χώρα που οδηγήθηκαν και εξοντώθηκα  στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αλλά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και σε αυτούς που κατάφεραν να επιζήσουν, για να αντιμετωπίσουν αργότερα τον ρατσισμό και την λεηλασία των περιουσιών τους, την βεβήλωση των νεκροταφείων τους, τους εμπρησμούς των συναγωγών τους από τους έλληνες του "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών".
υσ: Έτσι λοιπόν σήμερα η συνέλευση ενάντια στην Λήθη εδώ στην καρδιά της φασιστικής Λακωνίας ως ελάχιστη συμβολή "ενάντια στην λήθη" οργανώνουμε ανοιχτή/διευρυμένη συνέλευση με θέμα: το ολοκαύτωμα, η βάρβαρη ανορθολογικότητα του εθνικοσιαλισμού και στοιχεία του σύγχρονου αντισημιτισμού  στις 7 το απόγευμα. Όποια/ος βρίσκεται στην Σκάλα και θέλει να συμμετέχει στην συζήτηση πρέπει να μας στείλει ένα μήνυμα στο εμαίλ μας ή να μας τηλεφωνήσει για τον χώρο διεξαγωγής της κουβέντας που θα γίνει σε ιδιωτικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου