Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

«Πώς να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου, ο ουρανός δικός μου, η θάλασσα στα μέτρα μου… Στου βούρκου μέσα τα νερά ποια γλώσσα μου μιλάνε, αυτοί που μου ζητάνε να χαμηλώσω τα φτερά…»


Οι καταλήψεις στέγης και οι αυτοοργανωμένοι κοινωνικοί χώροι προτάσσουν την διαφορετική οργάνωση της καθημερινότητας και της κοινωνίας πάνω στις αρχές της συλλογικής δράσης, της αλληλεγγύης και της αυτοδιαχείρισης.
Απέναντι στις ιεραρχικές και εκμεταλλευτικές δομές που επιβάλλει το σύστημα, απέναντι στις πραγματικές «εστίες ανομίας» που μας περιβάλλουν, απέναντι στο ρατσισμό και τον εκφασισμό της κοινωνίας.
Δεν είναι κέντρα ανομίας αλλά αντίθετα είναι κέντρα πολιτικής, αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής δράσης. Αποτελούν κύτταρα  πολιτισμού με συναυλίες, βιβλιοθήκες και αναγνωστήρια, μαθήματα αυτομόρφωσης, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, καφενεία, παιδικά εργαστήρια, συλλογικές κουζίνες κλπ..
Σε μια περίοδο που η επίθεση στα λαϊκά στρώματα από την κυβέρνηση και τους διεθνείς μηχανισμούς του κεφαλαίου ΕΕ και ΔΝΤ συνοδεύεται από την φασιστικοποίηση του συστήματος με την υιοθέτηση της νεοναζιστικής ατζέντας, δεν είναι τυχαίο που η κρατική καταστολή το τελευταίο διάστημα έβαλε στο στόχαστρο τους χώρους αυτούς.
Στόχος είναι να τρομοκρατηθεί όποιος αντιστέκεται, να εξαφανιστεί κάθε δράση που σπάει το φόβο και την υποταγή, κάθε χώρος και υποδομή που μπορεί να αποτελέσει εστία αντίστασης.
Απέναντι στο κύμα κρατικής βίας και καταστολής απαντάμε με αλληλεγγύη και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα:
Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
http://antifasistikikalamatas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου