Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Καταδικαστική απόφαση Α ΕΛΜΕ Μεσ/νίας ενάντια στο "φεστιβάλ" της Χ.Α..

Εμείς οι καθηγητές της Α ΕΛΜΕ Μεσ/νίας εκφράζουμε την πλήρη ,κάθετη αντίθεσή μας στη διεξαγωγή του λεγόμενου φεστιβάλ της Χ.Α στις 3 και 4 Αυγούστου στο πάρκο του Λιμενικού.
Όλοι γνωρίζουμε πλέον μετά από ένα χρόνο κοινοβουλευτικής παρουσίας της Χ.Α, ότι η δράση της δεν έχει καμιά σχέση με Δημοκρατία,  Ελευθερίας και φυσικά ουδεμία σχέση με υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.
Η Χ.Α είναι μια ναζιστικού τύπου οργάνωση, μέρος του συστήματος που υποκριτικά καταγγέλλει που με τη δράση της σπέρνει το μίσος, τον ρατσισμό και τον φασισμό με δολοφονικές  επιθέσεις ενάντια στον αδύναμο άνθρωπο, τον διαφορετικό, τον "άλλον".
Εμείς λοιπόν που διδάσκουμε Ιστορία στη νεολαία μας, νοιώθουμε προσβεβλημένοι με την συγκατάθεση του υπεύθυνου του Λιμενικού ταμείου και του αντιπεριφερειάρχη να δοθεί ο χώρος για το "φεστιβάλ" των υμνητών του Χίτλερ.
Είναι προσβολή στη Μνήμη των εκτελεσμένων λιμενεργατών-μυλεργατών του "36 στο λιμάνι της πόλης μας.
Αποτελεί Ύβρη στη Μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων της φασιστικής-ναζιστικής θηριωδίας σε όλη την Ευρώπη, εκφράζει ανεπίτρεπτη ιστορική-πολιτική Αμνησία για τα εκατοντάδες καμμένα χωριά της Πατρίδας μας και τους εκτελεσμένους μας-Διστομο, Καλάβρυτα, Κομμένο, Κάνδανος κ.ά
"Ποτέ ξανά φασισμός" ήταν η απόφαση όλων των λαών του κόσμου και κυρίως της Ευρώπης μετά την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
"Ποτέ ξανά" υψώνουμε και σήμερα τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην πόλη μας .Αρνούμαστε να γίνει η πόλη μας και η ευρύτερη περιοχή μας θέατρο μίσους, ναζιστικής - φασιστικής προπαγάνδας και ηθικού εκμαυλισμού!
Απαιτούμε από τους υπεύθυνους να ανακαλέσουν την άδεια για την παραχώρηση του πάρκου στην Χ.Α..
 
Η πόλη μας ,οι δημότες της, οι Μεσσήνιοι ,η νεολαία μας δεν θα ανεχτούν αυτή τη ντροπή! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου