Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση τού Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ σχετικά με τo φασιστικό φεστιβάλ τής Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα

Η Καλαμάτα, πόλη του χορού, υποδέχεται το19ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού από 18 έως 25 Ιουλίου 2013.
Στα δεκαεννέα χρόνια παρουσίας του στα ελληνικά χορευτικά πράγματα και χάρη στην υποστήριξη της τοπικής αρχής κατάφερε να κερδίσει την δική του ξεχωριστή θέση και αναγνώριση στη γεωγραφία των φεστιβάλ του μεσογειακού νότου, στήνοντας γέφυρες με την παγκόσμια χορογραφική δημιουργία.
Φέτος, όπως έχει ανακοινωθεί από το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, θα πραγματοποιηθεί φασιστικό φεστιβάλ αμαυρώνοντας την εικόνα της πόλης καθώς και κάθε έννοιας πολιτισμού.
Συγκεκριμένα, στις 3 και 4 Αυγούστου 2013, 77 χρόνια μετά την κατάλυση της δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση στρατιωτικού καθεστώτος από το δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να οργανώσει πανελλήνιο φασιστικό φεστιβάλ στην πόλη της Καλαμάτας. Με το πρόσχημα της κοινοβουλευτικής παρουσίας της, η Χ.Α. προσπαθεί να βρει χώρο να διαδώσει τις ναζιστικές ιδέες της, να καλλιεργήσει το μίσος ενάντια στο διαφορετικό, να αρθρώσει ότι δικτάτορες σαν το Μεταξά και σαν το Χίτλερ είναι «παρεξηγημένες προσωπικότητες».
Από τη μεριά μας, καταδικάζουμε την απόφαση να δοθεί χώρος στο ναζιστικό μόρφωμα να διοργανώσει το φεστιβάλ, και απευθύνουμε στις τοπικές αρχές της Καλαμάτας το ερώτημα, πως συμβαίνει ταυτόχρονα με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού που προάγει τον πολιτισμό, να "φιλοξενούν" εκδηλώσεις που κυριολεκτικά καταστρέφουν τον πολιτισμό.
Φασιστικά φεστιβάλ δεν έχουν θέση πουθενά...!!!
Καμία ανοχή ποτέ και πουθενά στους απόγονους των ναζί…
Το Δ.Σ του Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος
Αθήνα, 10/06/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου