Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση και πορεία του Σαββάτου για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

«Μου είπαν να μην κάνω όνειρα τρελά, να μην τολμήσω να κοιτάξω τ’ αστέρια, μα εγώ ποτέ μου δεν τους πήρα σοβαρά, πήρα τον κόσμο ολόκληρο στα δυο μου χέρια» Killah P.

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν ήδη από τη στυγερή και απάνθρωπη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτέμβρη του 2016.
Η δολοφονία αυτή δεν ήταν ένα μεμονωμένο  περιστατικό. Ήταν η κορύφωση μιας πολύχρονης εγκληματικής δράσης των νεοναζί, που περιλάμβανε βίαιες επιθέσεις σε μετανάστες και μετανάστριες, ύπουλα χτυπήματα εναντίον αντιφασιστών αγωνιστών, φτάνοντας μέχρι την οργάνωση πογκρόμ και δολοφονιών μεταναστών (Σαχζάντ Λουκμάν) και δημοκρατικών πολιτών, με την ανοχή ή και κάλυψη της αστυνομίας.
Οι μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Παύλου, άνοιξαν το δρόμο στο χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και υποχρέωσαν την εξουσία να ξεκινήσει την ποινική δίωξή της.
Δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε όταν βλέπουμε τη δίκη να έχει κωλυσιεργήσει, όταν βλέπουμε τους νεοναζί να σηκώνουν κεφάλι και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, απέναντι στα προβλήματα και τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες που γεννούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι.
Δεν θα τους επιτρέψουμε να ξανασηκώσουν κεφάλι και δολοφονικό χέρι. Το αντιφασιστικό κίνημα θα βγει δυναμικά στο δρόμο. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας ενάντια στη φτώχεια και τα μνημόνια, τον αυταρχισμό και την καταστολή, είναι αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των καταπιεσμένων, είναι αγώνας για ελευθερία και αξιοπρεπή ζωή.
Καλούμε όλους τους αντιφασίστες να συμμετέχουν στην συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, το Σάββατο 17/9 στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία 23ης Μαρτίου της Καλαμάτας.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου