Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»-Για το φεστιβάλ της νεοναζιστικής-φασιστικής Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής επιχειρεί να διοργανώσει, στις 3 και 4 Αυγούστου, Πανελλαδικό φεστιβάλ στην Καλαμάτα, προς τιμήν της φασιστικής δικτατορίας του Μεταξά. Το ταξικό εργατικό κίνημα, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας δε θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί η φιέστα που θα υμνεί το φασισμό.
Δεν είναι η πρώτη φορά που με προκλητικές ενέργειες προσπαθούν να αμαυρώσουν τις θυσίες του λαού μας ενάντια στον φασισμό – ναζισμό.
Όλοι οφείλουμε να θυμόμαστε την σκληρή μάχη που δώσαμε με το ΕΑΜ και το ΕΛΑΣ ενάντιά τους. Σε όλη την περιοχή της Καλαμάτας, των Καλαβρύτων, στην Πελοπόννησο και σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχουν αναρίθμητοι τόποι θυσίας, καμένα χωριά, γενοκτονίες.
Πριν λίγες ημέρες επεδίωξαν να κάνουν αιμοδοσία μόνο για Έλληνες, αλλά έπεσε στο κενό αυτή τους η προσπάθεια από την γενική κατακραυγή που είχαν. Ακόμα και οι λίγοι που πήγαν να δώσουν αίμα στο τέλος συμφώνησαν πως θα είναι για όποιον το χρειαστεί ανεξάρτητα εάν θα είναι Έλληνας ή όχι.
Την Κυριακή 19/5 αυτοί που ήταν υπαίτιοι για την γενοκτονία των Ποντίων επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνι στην εκδήλωση για τη γενοκτονία στο Αγρίνιο. Ενέργεια η οποία βρήκε απέναντι της το εργατικό κίνημα και κατοίκους της περιοχής και τελικά αποτράπηκε. Όπως και στην Τσαριτσάνη της Λάρισας, τέτοια πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζόμενων απέναντι στους υπερασπιστές των ναζί που βασάνισαν, αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα, μεταξύ των οποίων χιλιάδες Πόντιους.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσει στην εργατική τάξη, στη νεολαία, στις γυναίκες, σε όλο τον ελληνικό λαό, η εντύπωση ότι εθνικισμός σημαίνει πατριωτισμός, όπως οι ίδιοι προσπαθούν να προβάλουν, κανείς δεν πρέπει να πιστέψει τα επικοινωνιακά τους τερτίπια. Το δήθεν ενδιαφέρον τους για τους εργαζόμενους και το φτωχό λαό είναι απλώς η μάσκα που φοράνε. Στην πραγματικότητα είναι μαντρόσκυλα του εκμεταλλευτικού συστήματος, είναι ο σκληρός μηχανισμός του που υπάρχει για να στηρίξει την πλουτοκρατία απέναντι στο μεγαλύτερο εχθρό τους, το οργανωμένο, ταξικό, εργατικό κίνημα
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας, τα σωματεία, το λαό της Πάτρας και της Πελοποννήσου να απομονώσει τους νεοναζί – φασίστες της Χρυσής Αυγής, να σταματήσει τη δράση τους. Να μην αποδεχτεί τη φασιστική ιδεολογία και τις πρακτικές της σε κανένα χώρο δουλειάς, σε καμία γειτονιά


Πάτρα, 20/05/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου