Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ





4η Αυγούστου 2013 .

77 χρόνια συμπληρώνονται από την εγκαθίδρυση του δικτατορικού καθεστώτος του Ιωάννη Μεταξά. Με αφορμή την επέτειο της κατάλυσης της δημοκρατίας, το φασιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής επιθυμεί να διοργανώσει πανελλήνιο φεστιβάλ στην πόλη της Καλαμάτας.
Όσο για την επιλογή των συγκεκριμένων ημερομηνιών (3-4 Αυγούστου) για την διεξαγωγή του φεστιβάλ, μόνο τυχαία δεν είναι. Τα φιλοδικτατορικά αισθήματά τους δημόσια τα διατυμπανίζουν. Το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα την κοινοβουλευτική του παρουσία, αναζητά χώρο να διαδώσει τις μισανθρωπικές του ιδέες, το φασιστικό του λόγο και να υμνήσει τους ιδεολογικούς του "πατέρες" (Μεταξά, Χίτλερ, Παπαδόπουλο.).
Μπροστά σε αυτή τη πρόκληση, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας καταδικάζει την παραχώρηση του χώρου της εκδήλωσης από το Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.
Ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να πραγματοποιηθεί αυτή η "φιέστα" ολοκληρωτισμού.

Καλούμε σωματεία , συλλόγους, επαγγελματικές ενώσεις , επιστημονικούς – πολιτιστικούς φορείς, συλλογικότητες της πόλης και του νομού να εκδηλώσουν δημόσια την αντίθεση τους στη μετατροπή της Καλαμάτας σε κέντρο προπαγάνδισης και εφαρμογής ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων.

Φασιστικά φεστιβάλ δεν έχουν θέση πουθενά.

Ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει αντίστοιχη απόφαση στην πρώτη συνεδρίαση του .

Καλούμε το λιμενικό ταμείο να μην παραχωρήσει το χώρο.

Είμαστε σίγουροι ότι ο λαός της Καλαμάτας διαθέτει κρίση και μνήμη και με τη δράση του θα ακυρώσει την φασιστική πρόκληση.

Όλοι την Τετάρτη 12/6, μέρα κατά την οποία συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο , στις 19.30 μπροστά από το αμφιθέατρο της νομαρχίας .

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου