Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών Πάτρας: Όχι στο φεστιβάλ μίσους της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα

«Η Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών καταγγέλλει την προκλητική-απαράδεκτη εξαγγελία του φασιστικού κόμματος της Χρυσή Αυγής να διοργανώσει στις 3-4 Αυγούστου του 2013 πανελλαδικό φεστιβάλ στην Καλαμάτα με αφορμή την επέτειο της φασιστικής δικτατορίας του Μεταξά. Η φασιστική Χρυσή Αυγή είναι κόμμα του αστικού πολιτικού συστήματος, συμμετέχει με ενεργό τρόπο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής γι' αυτό υποστηρίζεται και από τμήματα του κεφαλαίου, αποτελεί σε συνθήκες κρίσης του καπιταλισμού το δολοφονικό του χέρι. Χρησιμοποιείται κατά περίσταση εναντίον όσων αγωνίζονται κατά της αδικίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και στην οικονομία προς όφελος του λαού.
Οι πρόσφυγες και οι εργαζόμενοι της συνοικίας δεν ξεχνάμε. Τους γνωρίζουμε, όπως γνωρίσαμε και τα χιτλερικά κτήνη που την περίοδο της γερμανικής κατοχής στη χώρα μας μαζί με τους ντόπιους κουκουλοφόρους συνεργάτες τους δολοφόνησαν εν ψυχρώ τα Ηρωικά Παλικάρια μας - Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης - στο Μπλόκο των Προσφυγικών στις 4 Δεκέμβρη του '43. Το  συγκεκριμένο φεστιβάλ προπαγανδίζει το μίσος, επιδιώκει να δηλητηριάσει το μυαλό και τη συνείδηση των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων με την απάνθρωπη - ρατσιστική αντίληψη που τη διακρίνει, να αθωώσει τις εγκληματικές ευθύνες των πολιτικών της προγόνων, του δικτάτορα Μεταξά, της χούντας των συνταγματαρχών και των εγκληματιών ναζί του Χίτλερ.
Απαιτούμε τη ματαίωση του φασιστικού φεστιβάλ μίσους στην Καλαμάτα του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.
Καταγγέλλουμε και Διεκδικούμε την ακύρωση των αποφάσεων και διευκολύνσεων που δίνονται από τις τοπικές αρχές της Καλαμάτας για την πραγματοποίησή του. Καλούμε όλους τους πρόσφυγες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία της πόλης μας, όλους τους φορείς να πάρουν θέση: Να εκφράσουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στη διοργάνωση του φεστιβάλ μίσους, να απαιτήσουν τη ματαίωσή του. Με κάθε ευκαιρία να απομονώνουν και να καταδικάζουν τη φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή που με την πολιτική της υποστηρίζει το σύστημα, τους εφοπλιστές και την πλουτοκρατία και είναι συνένοχη στις αντιλαϊκές πολιτικές της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας των λαϊκών στρωμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου