Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Έξω οι φασίστες από το δήμο...


Τα γεγονότα στην Ουκρανία έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον βαθιά συστημικό και αντιδραστικό ρόλο των νεοναζιστικών συμμοριών. Το “αδερφό” κόμμα της Χρυσής Αυγής, Δεξιός Τομέας, έγινε το μακρύ χέρι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και του ΔΝΤ για την υποταγή του ουκρανικού λαού στα συμφέροντα τους. Για μια ακόμη φορά το σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό αποδεικνύει ότι είναι διατεθειμένο να τον χρησιμοποιήσει ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, τις διεκδικήσεις και τις κατακτήσεις του.
Στην Ελλάδα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των μαζικών δολοφονιών μεταναστών, όπως στο Φαρμακονήσι, του κρατικού εκφασισμού, οι νεοναζί αποτελούν τη “χρυσή” εφεδρεία των αφεντικών. Δίπλα στους αντιδημοκρατικούς νόμους της κυβέρνησης και την άγρια καταστολή των εργατικών κινητοποιήσεων, βρίσκονται οι ναζιστικές συμμορίες με τα κηρύγματα μίσους και τα “τάγματα εφόδου” τους.
Είναι προκλητικό οι νεοναζί δολοφόνοι του Παύλου Φύσα, του Σεχζάτ Λουκμάν και τόσων άλλων, οι υμνητές του Χίτλερ, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, να κατεβαίνουν στις εκλογές που έρχονται. Τα αγαπημένα παιδιά του συστήματος, με τη βοήθεια των ΜΜΕ θα προσπαθήσουν να νομιμοποιηθούν ξανά στα μάτια του κόσμου και ξεπλύνουν το εγκληματικό παρελθόν τους, να ξαναβγούν από τα λαγούμια που τους έστειλε το εργατικό και το αντιφασιστικό κίνημα.
Είναι προκλητικό στην πόλη μας, που έχει αποδείξει πολλές φορές πως οι φασιστές είναι ανεπιθύμητοι, να διεκδικούν θέση στο δημοτικό συμβούλιο. Με όποιο όνομα και αν κατεβαίνουν στις εκλογές ( Ελληνική Αυγή, Ελληνική Δράση κ.α.) , δεν αλλάζει το νεοναζιστικό χαρακτήρα τους. Οι υποψήφιοι των συνδυασμών τους είναι νεοναζί και ως τέτοιοι θα αντιμετωπίζονται από το αντιφασιστικό κίνημα. Η τεράστια διαδήλωση του καλοκαιριού, που ακύρωσε το Φεστιβάλ του Μίσους, η επιτυχία των Αντιφασιστικών-Αντιρατσιστικών Φεστιβάλ, οι παρεμβάσεις της Αντιφασιστικής Κίνησης δείχνουν πως στην Καλαμάτα δεν περνάει ο φασισμός.
Απέναντι τους θα βρίσκουν ένα τείχος από αντιφασίστες και αντιφασίστριες με ιστορική μνήμη, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα, έτοιμους να αγωνιστούν για την ελευθερία και την πραγματική δημοκρατία.


Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου